Felvásárolta a Cinema City a Palace Cinemas láncot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Világgazdaság
Tetszett a cikk?

A fúzióval a CCI megjelent a szlovák piacon, jelentősen erősödött a pozíciója Magyarországon és Csehországban is és egyúttal Európa harmadik legnagyobb moziüzemeltetője lett - írja a Világgazdaság.

Felvásárolta az Argus Capital kozkázati tőketársaság tulajdonában lévő Palace Cinemas kelet-közép-európai mozihálózatot az izraeli hátterű Cinema City International (CCI) egy 28 millió eurós ügylet keretében - közölte csütörtökön a cég. A fúzióval a CCI megjelent a szlovák piacon, jelentősen erősödött a pozíciója Magyarországon és Csehországban is és egyúttal Európa harmadik legnagyobb moziüzemeltetője lett - írja a Világgazdaság.

Az üzlet üsszértéke 28 millió euró, ebből 21,4 milliót fizetett az ügylet zárásakor a CCI, emellett átvállalta a felvásárolt cégek meglévő 6,6 millió eurós adósságát. A felvásárlást a CCI meglévő készpénzállományából és a rendelkezésre álló hitelkeretéből finanszírozták. Az ügylet során a CCI a Palace Cinemas Central Europe BV négy társaságának szerezte meg a százszázalékos tulajdonjogát. Ez a négy egység Magyarországon négy mozit üzemeltet 47 teremmel, Csehországban nyolc multiplex mozit 65 teremmel, illetve három egységet 29 teremmel Szlovákiában.

Bár Magyarországon jelenleg 12 Palace Cinemas mozi üzemel, a fúzió ebből csak négyet, a Mammutban, a West Endben, a Camponában és a MOM Parkban lévőket érinti, amelyeket a felvásárolt Palace Cinemas Magyarország Kft. üzemeltet. Az ügyletben nem szereplő Palace Mozi Kft. által működtetett öt budapesti és három vidéki mozi a továbbiakban is e név alatt üzemel, bár a megállapodás értelmében a CCI különböző megendszmentszolgáltatásokat is nyújt majd utóbbi cég számára. Moshe Greidinger,a CCI vezérigazgatója a Világgazdaságnak azt mondta: nem kizárt, hogy a jövőben tovább terjeszkednének hazánkban.