szerző:
MTI

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 29,24 pontos, 0,16 százalékos csökkenéssel, 18.671,93 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 6,2 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste üzletkötője az MTI-nek elmondta: viszonylag csendes kereskedési nap volt a keddi; az árfolyamok kora délutánig lefelé csorogtak, majd a nemzetközi trendekkel összhangban a BUX is mérsékelte veszteségét. A szakértő hozzáfűzte, hogy a monetáris tanács kamatvágására nem érkezett részvénypiaci reakció, de a devizapiacon a forint kissé gyengült. 

Králik István, a KBC üzletkötője unalmas, rendkívül alacsony forgalmú kereskedésről számolt be, hozzátéve, délután felpezsdült a piac, amikor a német index felfelé indult, és az amerikai nyitás is emelkedést jelzett. A nagyobb papírok közül a szakértő az OTP-t emelte ki, amely napközben 2 százalékos mínuszban is járt, zárás előtt azonban korrigált. 

Králik István szerint a bankpapír gyengülése mögött az állhat, hogy az orosz jegybank bejelentette, szigoríthatják a céltartalékolás szabályait, ez pedig befolyásolhatja az OTP ottani működését. 

A Mol 50 forinttal, 0,27 százalékkal 18.400 forintra erősödött, 454,0 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 25 forinttal, 0,63 százalékkal 3.920 forintra csökkent, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,47 százalékkal 424 forintra esett, forgalma 389,3 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 85 forinttal, 0,22 százalékkal 39.100 forintra gyengült, a részvények forgalma 457,6 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama 28,6 millió forintos forgalom mellett 165 forinttal, 0,94 százalékkal 17.700 forintra nőtt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.097,90 ponton zárt kedden, ez 6,84 pontos, 0,63 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A legújabb divat: a nyaraló

A legújabb divat: a nyaraló

Erre mindenképp figyeljen, ha céges folyószámlahitele van

Erre mindenképp figyeljen, ha céges folyószámlahitele van

Itt egy új Madonna-dal

Itt egy új Madonna-dal

Új biztosa van a felzárkózási roma stratégiának

Új biztosa van a felzárkózási roma stratégiának

Hatalmasat zuhant Magyarország a sajtószabadság-ranglistán

Hatalmasat zuhant Magyarország a sajtószabadság-ranglistán

Oszlopnak csapódott egy turistabusz Budapesten

Oszlopnak csapódott egy turistabusz Budapesten