VV: Matolcsy most elszólta magát, óriási elvándorlás történt Magyarországról

VV: Matolcsy most elszólta magát, óriási elvándorlás történt Magyarországról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Eddig nem tudtuk, hány magyar dolgozik külföldön, ám most Matolcsy elszólta magát. A félmilliós szám magasabb, mint amit sejteni lehetett: az elmúlt három évben óriási elvándorlás történt Magyarországról, melynek következményeit még fel sem mértük - írja a Véleményvezér blog.

"Matolcsy György ezúttal tényleg valami nagyon elgondolkodtatót mondott. Tegnap egy kormányzati PR rendezvényen kibökte, hogy mintegy félmillió magyar állampolgár dolgozik jelenleg külföldön. Ez a szám egészen megdöbbentően magas és ha igaz, az azt sugallná, hogy az elmúlt néhány évben óriási elvándorlás történt Magyarországról" - olvasható a Véleményvezér blogon.

"Először is szögezzük le, hogy a külföldön dolgozó magyar állampolgárok számáról nincs semmilyen megbízható statisztika, sőt a legtöbben tippelni sem nagyon mernek a kérdésben. Ugyanakkor elméletileg ha valakinek, hát a gazdasági minisztériumnak hozzáférése lehet olyan adatokhoz vagy felmérésekhez, melyek alapján legalább egy intelligens becslést lehet készíteni. A miniszter által elejtett félmilliós szám pedig lényegesen nagyobb, mint amiket megbízható forrásból olvasni lehetett korábban" - írja a blog, mely szerint ha ez a szám akárcsak nagyságrendileg is igaz, akkor abból az következne, hogy az elmúlt három évben szinte egy kisebb exodus történt Magyarországon. A teljes bejegyzést itt olvashatja!