Központosítanák a segélyek nyilvántartását Balogék

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az országos, egységes regiszternek a kormányhivatalok, önkormányzatok és egyéb költségvetési szervek szolgáltatnának rendszeresen adatokat a kezelésük és irányításuk alatt álló szociális támogatásokról.

Közel ezermilliárd forint szociális juttatás kiosztását teheti áttekinthetővé az az országos, egységes regiszter, amely az Emberi Erőforrások Minisztériumának tervezete szerint november 15-én állna fel – írja a Napi Gazdaság.

A lap szerdai számában a kormány által még nem jóváhagyott tervezet kapcsán ismerteti, hogy a kormányhivatalok, önkormányzatok és egyéb költségvetési szervek a kezelésük és irányításuk alatt álló támogatásokról, segélyekről szolgáltatnának rendszeresen adatokat, amelyeket a központi nyilvántartás kezelne és innen bármelyik adatot szolgáltató szerv kérhet majd információt.

Az egységes nyilvántartás lehetőséget teremthet a szociális támogatások célirányosabb leosztására, a párhuzamosságok felszámolására, illetve arra, hogy a rászorulók kiszámíthatóbb és jobb ellátást kapjanak – olvasható a cikkben.