Újra megemelte a kormány a fonódó villamos támogatását

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Legfeljebb bruttó 240 millió forinttal megemelte a kormány a budai fonódó villamosprojekt támogatási összegét - derül ki a hétfőn megjelent Magyar Közlönyből.

A Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése, Bem rakparti ág című projekt keretében a villamosvágány épül a Margit híd és a Batthyány tér között. A kormányhatározat melléklete szerint Bem rakparti ágra a Közlekedési Operatív Program uniós és hazai forrásaiból 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre, míg a főváros önrésze több mint 1,6 milliárd forint.

A fonódó villamoshálózat célja, hogy a jelenleg széttagolt budai villamosvonalak összekötésével átszállásmentes kapcsolatok jöjjenek létre Észak-, Közép- és Dél-Buda között. A projektben a 17-es villamos egyesül három dél-budai járattal. Óbudáról átszállásmentes kapcsolat létesül a Batthyány téren, illetve a Széll Kálmán téren keresztül, a Móricz Zsigmond körtér érintésével Budafok, valamint Kelenföld felé. 

Legutóbb, április 18-án legfeljebb 4,5 milliárd forinttal emelte meg a budai fonódó villamosprojekt támogatási összegét, valamint a támogatás intenzitását a kormány.