Vida Ildikó nem indokolta, miért nem ment el

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kitiltási botrányba belekeveredett NAV-elnök nem jelent meg a bizottsági ülésen. A fideszesek behívták jövő hétre az amerikai ügyvivőt.

Vida Ildikó nem indokolta, miért nem jött el – mondta a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, Molnár Zsolt újságíróknak az ülés után. Az ülésre meghívták az adóhivatal elnökét is, aki a ma reggeli, Magyar Nemzetnek adott interjúban ismerte el, rajta van az Egyesült Államokból kitiltottak listáján.

Vida helyett egyik elnökhelyettesét küldték, Varga Árpádot, aki elviharzott az ülés után.

A bizottsági fideszes többsége amúgy nem támogatta  Szelényi Zsuzsannának, az Együtt-PM képviselőjének azt a javaslatát, hogy aki rákerül a kitiltási listára, azt hozzák nyilvánosságra. A bizottsági fideszes alelnöke, Németh Szilárd szerint erre nincs szükség, a kormány amúgy is dolgozik az ügyön, saját törvényjavaslatuk lesz. Amúgy pedig, mondta a rezsibiztos, hogy Vida Ildikó is meg a nemzetgazdasági tárca is igazat mond. Amikor Némethet szembesítették vele, hogy a kettő között ellentmondás feszül, ezért oldja fel az ellentmondást, Németh azzal vágta ki a rezet, hogy az újságírókat arra kérte, beszéljék meg ezt Vidával.

A bizottság fideszes többsége elérte azt, hogy az amerikai ügyvivőt a jövő hétre behívják magukhoz.