A Lidl most vasárnap is nagy erőkkel támad

A Lidl most vasárnap is nagy erőkkel támad

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Spar visszafogottan készül november második vasárnapjára, a Lidl azonban belehúz, sőt egy Auchan és egy Media Markt, valamint több mint száz termelői piac is bővíti a vásárlási lehetőségeket.

Az eddig nagyjából Lidl-Spar meccset hozó vasárnapi nyitva tartás bővül a miskolci Auchannal és Media Markt Budapesten a III. kerületi Shop Stopban lévő üzlettel. A Mindenár.hu térképén a vasárnap nyitva tartó boltok mellett újdonságként mutatja több mint száz termelői piac elérhetőségét is.​​

A Lidl most vasárnap 12 üzlettel indul.​ ​A hét többi napján valamennyi bolt 7-kor nyit, a budapesti és a győri üzletek este 10-kor, a többiek este 9-kor zárnak, így várhatóan ez lesz a forgatókönyv most vasárnap is. A Spar most vasárnap visszafogott lesz, a minden vasárnap nyitva lévő boltjain túl mindössze két üzletével kivételezik, így összesen 9 egységgel száll be a meccsbe.

A vasárnapi boltzár nyertesi a benzinkutas boltok, ahol mindennapi élelmiszereket lehet vásárolni. Az OMV-kutakon Spar expresszek működnek, a Tesco két Shell-kúton érhető el, a Mol pedig az idén elindított Fresh Corner-hálózattal versenyez. A múlt hónapban pedig új taggal bővült a benzinkutas boltokról készült lista: a martonvásári Agip-kút, amelyen egy – vasárnap is nyitva tartó – Coop működik. A Mol 8 üzletet (Fresh Cornert) üzemeltet benzinkúton, a Tesco pedig 2 Shell-kúton érhető el vasárnap.

A Manna és Roni bolthálózatok Budapesten, frekventált helyeken rendelkeznek üzletekkel. A boltok feltehetően minden vasárnap nyitva vannak az interneten elérhető információk szerint, de egyelőre még nem ellenőriztük mindet, így előfordulhat, hogy valamelyik egység esetleg nincs nyitva most vasárnap.

A magyar kézben lévő, franchise-rendszerben lévő üzletláncok túlsúlyban vannak a vasárnapi versenyben. A CBA például 18,a Reál pedig 13 bolttal készül. A Coopnak is sok boltja van nyitva vasárnaponként, ám ezekről nincs pontos lista. A cég azt javasolja a vásárlóknak, hogy érdeklődjenek például telefonon, hogy nyitva van-e az adott üzlet. Hétről hétre egyre bővül az olyan, vasárnap is nyitva lévő boltok köre, amelyek a vásárlók, a boltok tulajdonosai és dolgozói küldtek nekünk.

További részleteket és a nyitva tartó üzleteket mutató térképet és listát itt olvashat.