szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Telefonálás munkaidőben és azon kívül – két különböző eset azonos szabályokkal, melyek alapvető eleme az együttműködési kötelezettség. Amikor munkaidőben a munkavállalók telefonálnak magánügyben, illetve amikor munkaidőn kívül a munkáltató munkaügyben keresi a dolgozót.

A munkavállalót rendelkezésre állási kötelezettség a munkaidejében terheli. Ha ez véget ér, az idejével szabadon rendelkezik. A munkáltató ilyenkor is könnyedén elérheti, különösen, ha a munkahelytől kapott telefonnal, tablettel, laptoppal dolgozik a munkavállaló. Persze, ha a dolgozó éppen úszik, jógázik vagy színházban van, nem észleli a megkeresést, és egyébként sem köteles készenlétben állva lesni a mobiltelefonját, hátha kérdése lesz a főnökének – írja az Adózóna. Bármely eset is álljon fenn, a munkáltató nem szankcionálhatja, ha a dolgozó nem veszi fel a telefont munkaidőn kívül.

Nem szúrhat ki a cég a dolgozóval

Előfordulhat, hogy a munkavállaló közvetlenül a szabadságát megelőző nap délutánján kap egy időigényes, nehéz feladatot holnaputáni határidővel, vagy erre éppen péntek 16 órakor kerül sor hétfőn reggel 8 órai időponttal. A munkáltató ezen eljárása alkalmas a jóhiszemű és tisztességes eljárás követelményének megsértésére, de állhat mögötte nyomós érv is. Éppen ezért ilyen esetben is körültekintően kell eljárnia mindkét félnek: a munkáltató nem kötelezheti kiszúrásból, rosszindulatból a kiadott feladat ellátására a dolgozót ("nehogy nyugodtan nyaraljon", "menjen csak rá a hétvégéje a munkára, dolgozzon meg a pénzéért"), ha azonban nem ez a szándék áll mögötte, akkor a munkavállalónak is mindent el kell követnie, hogy teljesítse a kirótt feladatot. Ha másnap kezdené meg a szabadságát, amennyire tud, haladjon munkaidőn túl is a feladattal, emlékeztesse felettesét a másnapi szabadságára, próbáljon egyeztetni a helyettesítésről ezen feladat elvégzésére is.

Kivétel azonban itt is lehet, éppen az együttműködési kötelezettség alapelvéből következően. Ha a munkáltató előre jelzi, hogy egy rendkívül fontos ügyben munkaidő után keresni fogja a dolgozót, és megkéri, hogy álljon rendelkezésre egy telefonhívás erejéig, a munkavállaló nem mondhat nemet.

A munkáltató azonban nem élhet vissza ezzel a jogával, tehát nem lehet napi, sőt, heti szintű sem az ilyen eset. Erre ugyanis már intézményesítve van a készenlét, mely azt jelenti, hogy a dolgozó a beosztás szerinti napi munkaidején kívül köteles rendelkezésre állni. Erre az időre a munkavállalót 20 százalékos bérpótlék illeti meg.

A munkavállaló szabadsága alatt nem köteles munkát végezni, az nem is elvárható. Ha a munkáltatónak ez a célja, kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén módosíthatja a szabadság kiadásának közölt időpontját, vagy a már megkezdett szabadságot megszakíthatja a dolgozó ezzel összefüggésben felmerült kára és költségeinek megtérítése mellett. A második példa szerinti munkavállaló pedig kénytelen hétvégén is dolgozni, természetesen mindkét esetben bérpótlékra jogosult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiakadtak a lakók Mészáros Lőrinc cégének az építkezésére

Kiakadtak a lakók Mészáros Lőrinc cégének az építkezésére

Ukrán külügyminiszter a HVG-nek: Túl vagyunk a jégkorszakon Magyarországgal

Ukrán külügyminiszter a HVG-nek: Túl vagyunk a jégkorszakon Magyarországgal

Müller: Húsvétig minden regisztráltat be akarunk oltani

Müller: Húsvétig minden regisztráltat be akarunk oltani