Nyomoz az ügyészség az I. kerületi lakások ügyében

Nyomoz az ügyészség az I. kerületi lakások ügyében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak a "közelálló" személyeknek túl olcsón kiadott önkormányzati bérlakások ügyében. Délutánra már a kerület vezetése is értesült erről.

Hűtlen kezelés miatt nyomoz az ügyészség ismeretlen tettes ellen az I. kerületi bérlakások kiadási gyakorlatával kapcsolatban - erősítette meg az ATV Híradójának a Fővárosi Főügyészség.

Mint arról beszámoltunk, a Budavári Önkormányzatnál rendszeresen adtak ki áron alul értékes, jó helyen lévő bérlakásokat a Fideszhez, illetve a kerületi vezetéshez közel álló személyek. Maga Nagy Gábor Tamás polgármester is havi 81 ezer forintért lakik egy 71 négyzetméteres lakásban a várnegyedben.

Hétfő reggel az I. kerülettől még azt üzenték, hogy nem kaptak hivatalos hatósági megkeresést semmilyen vizsgálatról, délutánra azonban már értesültek a nyomozásról. Hozzátették: minden jogszerűen zajlott a kerület bérlakásainak értékesítésekor.

A rendőrség korábban bűncselekmény hiányában több feljelentést is elutasított, amely az I. kerületi bérlakásbizniszt firtatta.

Hozzászólások