Nem készül el a vizes vb-re az egyik kijelölt szálláshely, a Bibó-kollégium

Nem készül el a vizes vb-re az egyik kijelölt szálláshely, a Bibó-kollégium

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Biztosan nem készülnek el a Bibó István Szakkollégium felújításával a vizes vb kezdetére. Pedig az eseményre érkezőknek adott volna szállást az épület.

A Fidesz bölcsőjének számító kollégium komplex felújítását – többek között a meglévő épület átalakítását és energetikai korszerűsítését, bővítését és a környezet rendezését – eredetileg május végéig kellett volna befejeznie a kivitelező Penta Industrynak.

A tervek szerint ugyanis az épület szobáit mint lehetséges szállásokat FINA-világbajnokságra, illetve a masters világbajnokságra érkezőknek ajánlották volna ki szállásként – emlékeztetett cikkében a 444.hu.

A közbeszerzési értesítő szerint a Penta Industry "előre nem látható események által kiváltott rendkívüli sürgősségre" a meghívásos pályázat győzteseként két cég közül 405 millió forintért kapta meg a munkát, idén május 31-i határidővel. És bár az év vége előtt módosították a szerződést, a határidővel akkor nem babráltak, az azonban belekerült, hogy nem a kivitelező, hanem a megrendelő, tehát a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felelőssége az engedélyek beszerzése.

A 444.hu azonban azt írja, hogy a múlt héten megjelent az újabb szerződésmódosítás, amelyben már augusztus 17-ét jelölik meg az átadás időpontjának. Akkorra a vizes vb-nek már több mint két hete vége lesz.

Hozzászólások