A vizes vébé városligeti medencéi is megdrágultak még 400 millióval

A vizes vébé városligeti medencéi is megdrágultak még 400 millióval

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Előre nem látható okok miatt, természetesen.

Miután pénteken kiderült, hogy a Duna előre végig nem gondolt áradásai miatt újabb több mint százmillió forintot kell költeni a Batthyány téri, az óriás ugrótoronyból megmaradt betonkockára, az Átlátszó most arról ír, hogy a vizes vébé városligeti medencéi is tovább drágulnak az esemény után kb. egy hónappal.

A szinkronúszásra városligeti versenyhelyszínére és a felkészülési létesítményekre (Kőér utca, Váci út – Vízművek telep) nettó 4,89 milliárd forintot költöttek korábban, az EU-s közbeszerzési értesítő augusztus 26-i számában megjelent szerződésmódosítás szerint viszont ez a pénz nem volt elég, a kivitelező Penta Industry további 399 millió forintot kapott a feladatra, vagyis összesen 5,29 milliárdot.

Az indoklásban "előre nem látható okokra" hivatkoznak, nevezetesen arra, hogy az állami tulajdonú Bp2017 Kft. pótmunkákat rendelt a kivitelezőtől, illetve hogy hamarabb kell végezni a helyreállítási munkálatokkal: a Kőér utcai helyszínen október 31. helyett június 15-ig, a Városligetben szeptember 30. helyett szeptember 15-ig.

A vizes vébé nyilvánosságra került szerződések értéke ezzel a módosítással együtt nettó 106,2 milliárd, vagyis bruttó 134,8 milliárd forint.

Hozzászólások