Orbán Viktornak csak sikerült megállítania Brüsszelt

Orbán Viktornak csak sikerült megállítania Brüsszelt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nincs vita: az EU tévedett.

Apró, ám annál freudibb tévedést fedezett fel a Keleti partnerség csúcstalálkozó résztvevőit bemutató brosúrán a Brüszi, a véresen vicces EU-portál. Orbán Viktor miniszterelnök neve ugyan helyesen szerepel rajta, sőt, országát is sikerült eltalálnia a tájékoztató készítőinek, ám portréja mellett a belga zászló szerepel.

A tévedés annál is furcsább, mivel ezt a kiadványt minden EU-csúcsra elkészítik az Európai Tanács munkatársai, Orbán Viktor pedig már több mint ötven ilyen találkozón vett részt.

Belgium híres arról, hogy nehezen megy a kormányalakítás. A 2010-es választás után 589 napig tartott, amíg sikerült tető alá hozni a koalíciós megállapodást a szövetségi állam pártjai között. Orbán ezzel szemben előszeretettel hangsúlyozza brüsszeli látogatásain, hogy mennyire erős kormánytöbbség élén áll. Azzal kapcsolatban mégis kétségeink támadhatnak, hogy örülnének-e a belgák a Brüsszelt megállítani készülő fideszes politikusnak.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Hozzászólások