Mészáros Lőrinc üzlettársa is megjelent a Paks II.-pályázatok körül

Mészáros Lőrinc üzlettársa is megjelent a Paks II.-pályázatok körül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez az első alkalom, hogy kormányközeli érdekcsoportok jelentkeztek be a paksi bővítés munkálataira. Ha Mészáros üzlettársa nyer, talajjavítási és szivárgásvédelmi feladatokat láthat el, összesen több mint 40 milliárd forintért.

Két tenderre is jelentkezett a Paks II. beruházásban a Mészáros Lőrinccel üzleti kapcsolatban álló Szijj László tulajdonába tartozó Duna Aszfalt Kft. a Roszatom honlapjára felkerült dokumentumok szerint, írja a 444.

A Duna Aszfalt Kft. talajjavításra és szivárgásvédelemre pályázott, előbbi esetben 115 millió euró, azaz 36,8 milliárd forint, utóbbinál 15,8 millió euró, azaz 5 milliárd forint lehet a maximális megajánlott ár, amiért az egyes munkákat elvégeznék.

A Duna Aszfalt több nagy állami beruházáson is dolgozott már együtt a volt felcsúti polgármesterrel, de a jelentkezők között egyebek mellett az építőipari beruházásokról ismerős A-Híd Építő Zrt. is megtalálható.

A Roszatom tavaly év eleje óta folyamatosan hirdeti meg a Paks II.-re vonatkozó tendereket, és annak ellenére, hogy a paksi beruházás 40 százalékát magyar cégek végezhetik, ez az első alkalom, hogy a kormányhoz közeli gazdasági érdekkörök valamelyike is pályázott. Azoknak ugyanis eddig ilyesmiben nem nagyon van tapasztalatuk, teszi hozzá a portál, megállapítván azt is, hogy eddig rendre kisebb összegű tenderekről volt szó.

Hozzászólások