Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Ez azt jelenti, hogy relatíve kevés élelmiszert dobunk ki, fenntartható a mezőgazdaságunk, illetve az egészség és a táplálkozás alapján sem szerepeltünk rosszul a többi 66 vizsgált országhoz képest.
Az élelmiszerfogyasztás tekintetében a tíz leginkább fenntartható ország közé került hazánk - írja a Weforum.
A sorrendet aszerint állították fel, hogy melyik országban mennyi élelmiszert dobnak ki, mennyire fenntartható a mezőgazdaság, illetve az egészség és a táplálkozás alapján.
Az első három helyezett sorrendben Franciaország, Hollandia és Kanada lett. Kína és az USA nem került be a top 20-ba a 67 vizsgált országból.
Világszinten az előállított élelmiszerek harmadát dobják ki minden évben, ami mintegy 1 trillió dolláros veszteséget jelent az ENSZ mezőgazdasági világszervezete szerint.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.