Ha Puzséron múlik, Vitézy Dávid lesz a BKK vezére

Ha Puzséron múlik, Vitézy Dávid lesz a BKK vezére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Facebookon fogadkozik a független főpolgármester-jelölt.

„Ha engem választanak meg a budapestiek, a BKK marad, én pedig Vitézy Dávidot kérem fel a vezetésére” – olvasható Puzsér Róbert Facebook-oldalán. A publicista-főpolgármester-jelölt ezzel arra reagált, hogy a budapesti elektronikus jegyrendszer bedőlése miatt Tarlós István kirúgta a Vitézy által felépített Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját, Dabóczi Kálmánt, és belengette, hogy esetleg meg is kellene szüntetni a BKK-t. Később aztán az Echo TV-ben magyarázkodott, azzal érvelve, hogy valójában nem is dőlt be a projekt, 2020-ra meglesz az a rendszer.
Puzsér úgy véli, Tarlós a sok keze alá dolgozó hivatalnok közül azt az egyet küldte el 2014-ben, akinek a legtöbbet köszönheti ő is és a város is. „Vitézy Dávid kezei közt többet fejlődött Budapest közlekedése négy év alatt, mint az azt megelőző négy évtized során” – olvasható a Facebook-bejegyzésben. Puzsér szerint a helyes döntés az volna, „ha Tarlós István átlépné az árnyékát, bocsánatot kérne Vitézy Dávidtól, és megpróbálná visszaigazolni a Budapesti Közlekedési Központ élére.”
Hozzátette: városvezetőként véget vetne annak a gyakorlatnak, hogy a közhivatalok meg az állami cégek élére kizárólag „haverság” és párthűség alapján válogatnak kádereket.
Hozzászólások