szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

3,4 milliárdot ad a kormány a 2021-es vadászati kiállítás előkészítésére a költségvetési tartalékból. A tartalékból összesen 16,6 milliárdot vesznek ki, 28 nap telt el az évből.

A kormány 16,6 milliárd forintot vesz ki a 2019-es költségvetés rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékából – derül ki egy január 28-ai dátummal megjelent kormányhatározatból. A pénz nagy részét, 11 milliárdot az Innovációs és Technológiai Minisztérium kapja tulajdonosi részesedésvásárlásra, a második legnagyobb tétel, 3,4 milliárd forint a 2021-ben megrendezendő vadászati kiállítás előkészítésére és felvezető eseményeire megy.

December közepén hosszú cikkben számoltunk be a vadászszenvedélyéről híres miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt régi álmáról, a 2021-ben Magyarországon rendezendő vadászati világkiállításról.

A szimbolikusan az 1971-es nagyszabású, budapesti világkiállítás 50. évfordulójára tervezett eseményről írásunkból akkor többek között annyi derült ki, hogy a hozzá kapcsolódó infrastrukturális beruházásokkal alsó hangon 50 milliárd forintba kerül majd. Egy decemberi kormányhatározat csak 2019-re hétmilliárd forintot rendelt az előkészítésre.

A kormány december elején nevezte ki a nem sokkal korábban leváltott szóvivőjét, Kovács Zoltánt a kiállításért felelős kormánybiztossá. Ezzel együtt visszavonta a kiállítás eddigi miniszteri biztosa, Károlyi József megbízását. A vadászszenvedélyéről a Facebook-oldalán is gyakorta posztoló Kovácsnak a határozat értelmében kormánybiztosként nemcsak magasabb – államtitkári – illetmény jár majd, mint helyettes államtitkár illetményért dolgozó elődjének, de munkáját óriási – tízfős – titkárság is segíti majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különleges kis radart költöztetne otthonainkba a Google

Különleges kis radart költöztetne otthonainkba a Google

A civakodó belga pártok egyezsége kellene a járvány elleni küzdelemhez

A civakodó belga pártok egyezsége kellene a járvány elleni küzdelemhez

Agrárkamara: a rossz idő miatt szálltak el a gyümölcsárak

Agrárkamara: a rossz idő miatt szálltak el a gyümölcsárak