szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség idén induló meghívásos sorozatának egyik állomása Budapest lesz.

Ahogy korábban megírtuk, új elit versenysorozatot indít úszók számára a FINA, amelynek összdíjazása 3,9 millió dollár lesz. A versenyeket március és május között, három helyszínen rendezik majd meg, az első állomása a kínai Hangcsou, a második Budapest, a harmadik pedig az egyesült államokbeli Indianapolis lesz.

A pénteki Magyar Közlönyből kiderül, hogy a budapesti viadal megrendezéséhez az állam is hozzájárul némi pénzzel, legfeljebb 280 millió forinttal a központi költségvetésből. Ezt a Sportesemények Szervezéséért, Lebonyolításáért és Sportszolgáltatásért Felelős Nonprofit Kft. kapja, amely a Magyar Úszószövetséggel közösen szervezi majd meg a versenyt.

A kft.-nek a kormányhatározat szerint a fel nem használt állami támogatást vissza kell majd fizetnie.

A határozat felhívja a miniszterelnök kabinetfőnökét, Rogán Antalt is, hogy "gondoskodjon a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. útján a verseny lebonyolításához kapcsolódó turisztikai szempontok érvényesítéséről".

A versenyről nemrég Hosszú Katinka azt mondta, még az érintett úszók sem tudnak róla sokat. A háromszoros olimpiai bajnok erről egy másik versenysorozat, az International Swimming League (ISL) bemutatkozó sajtótájékoztatóján beszélt. Úgy fogalmazott, a FINA kapkodva, az ISL indulására válaszul szervezi meg saját meghívásos sorozatát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI / hvg.hu Sport

Nyertek a FINA ellen Hosszú Katinkáék, nagyjából

A Nemzetközi Úszó-szövetség tudomásul veszi, hogy az úszók szabadon dönthetnek arról, milyen versenyen indulnak, ugyanakkor az egyes viadalokon elért eredményeket, rekordokat csak együttműködés, előzetes engedélyezés esetén ismeri el.

A saját apja rabolt el egy kétéves kisfiút az édesanyja mellől

A saját apja rabolt el egy kétéves kisfiút az édesanyja mellől

Egy nap alatt 52 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak az USA-ban

Egy nap alatt 52 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak az USA-ban

Újabb 30 napra felfüggesztették a gödi polgármestert

Újabb 30 napra felfüggesztették a gödi polgármestert