Sarka Kata férjének lottóznia sem kell, hogy nyerjen

Sarka Kata férjének lottóznia sem kell, hogy nyerjen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Cége 40 millió forintot kapott a Szerencsejáték Zrt.-től.

Kormányközelieknek is adott támogatást a Szerencsejáték Zrt. tavaly, év végén és idén, év elején. Az Mfor.hu összefoglalója szerint januárban 8 millió forint plusz áfát kapott a Férfiak Klubja Kft., februárban 10 millió plusz áfát a Hazai Termék Kft., a legtöbb pénzt pedig a Netrise Hungary-nek ítélték meg, 40 millió plusz áfát. A cég egyedüli tulajdonosa az a Bessenyei István, aki korábban Sarka Kata és Rogán Cecília üzlettársa is volt a Nakama&Partnersben, egy ideje már Sarka Kata férje is, és a Fidesz kedvenc őrző-védő cége, a Valton-Sec kisebbségi tulajdonosa.

A listán szereplő érdekes tétel még a Magnó Studio Szolgáltató Kft.-nek két részletben juttatott 142 millió forint plusz áfa, illetve a Mikulásgyár Alapítványnak utalt 90 millió forint.

50 millió forint plusz áfát ítélt meg a Szerencsejáték a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak, amely Orbán Viktor első és eredeti polgári köre mögött álló szervezet.

Balog Zoltán, volt emberi erőforrás miniszter imareggelijét is megtámogatta a Szerencsejáték, a D.C. Magyarországi Alapítvány 30 millió forintot kapott, míg a Békemenetekhez köthető Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány számára 70 millió forintot utaltak ki. Ezen túlmenően 10 milliót adtak a DEPOK – Demokrácia és Politikai Kultúra Alapítványnak is.

270 millió forintot adtak a Fradi égisze alatt működő sportágak támogatására. A legtöbbet, 50 milliót maga az egyesület, az FTC kapta, de 45-45 millió jutott az FTC Kajak-Kenu Utánpótlás-nevelés Nonprofit Kft.-nek és az FTC Vízilabda Utánpótlás Nonprofit Kft.-nek, 40 millió pedig az FTC Férfi Torna Kft.-nek.

A Garancsi Istvánhoz köthető szervezetnek, a Magyar Természetjáró Szövetségnek 10 millió forintot, az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás és Sportalapítvány pedig 45-öt kapott a lottótársaságtól. A Németh Szilárd elnöklése alatt működő Magyar Birkózó Szövetségnek ehhez képest viszont csak aprópénz, 5 millió forint esett le tavaly év végén.