szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fizet a BKV, mint a katonatiszt a 4-es metró ügyében indult perekben.

Sorra bukja el a kártérítési pereket a BKV a 4-es metró ügyében, 47 megindult perből eddig 31 végződött kártérítés fizetésével. A cég 38 milliárd forintot különített el ilyen célokra, a teljes költségvetés 452,5 milliárd forint volt. A 24.hu ezenkívül azt is megtudta, 15 milliárd forint áll még rendelkezésre folyamatban lévő perekre, melyek közül az egyik legjelentősebb az alagútépítő Bamco konzorciumé, ennek az értéke 11 milliárd forint.

A konzorciumot a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda képviseli. A tárcavezető korábban többször hangsúlyozta, hogy ügyvédi praxisát szünetelteti és osztalékot sem kap. Korábban közleményt adott ki az iroda is arról, miként kötődnek ők Trócsányi Lászlóhoz. 2016 áprilisában azt írták: rendszeresen Trócsányi László irodájaként emlegetik őket, holott az igazságügyi miniszter tulajdoni része mindössze 12,6 százalék. Ráadásul – írták – a miniszter 2007 márciusa óta az ügyvédi törvény szerint szünetelő tag. Azaz tagi jogokat nem gyakorol, az iroda döntéshozatalában nem vesz részt, azóta osztalékot nem kapott és az eredménytartalék terhére emelt tőkéből sem kapott semmilyen részt. Trócsányi legutóbbi vagyonnyilatkozatai szerint tag a társaságban, de az érdekeltsége 0 százalék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabadságvesztést kért az ügyészség a balatonakali nádirtókra

Szabadságvesztést kért az ügyészség a balatonakali nádirtókra

Kijárási tilalmat vezettek be Philadelphiában az elharapózó erőszak miatt

Kijárási tilalmat vezettek be Philadelphiában az elharapózó erőszak miatt

Ön milyen Nagykörutat szeretne? Az önkormányzat online kérdőívén elmondhatja

Ön milyen Nagykörutat szeretne? Az önkormányzat online kérdőívén elmondhatja