EU Helps-et szeretne a kormány a Hungary Helpsből

EU Helps-et szeretne a kormány a Hungary Helpsből

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Eddig 8 milliárdot költött a kormány az üldözött keresztények megsegítésére, és most itt a Hungary Helps ügynökség. A kormány kiszélesítené a programot, és az ügynökség bekapcsolódna a kormány egyéb külpolitikai gazdaságfejlesztési programjaiba is.

Új ügynökség koordinálja az üldözött keresztények megsegítéséért alapított kormányprogramokat, jelentette be kedden Azbej Tristan, a Hungary Helps programot vezető államtitkár, adja hírül a Magyar Nemzet. Az ügynökség vezetője Márki Gábor lesz, aki 2010-12 között a HM helyettes államtitkára volt, 2013-16 között pedig külgazdasági attasé volt a tel-avivi nagykövetségen.

Az elmúlt években 8 milliárd forintot költöttünk az üldözött keresztények megsegítésére, helyben maradásának ösztönzésére, ezzel 35 ezer emberen segített a kormány – azaz az egy emberre fordított költség 228 ezer forint volt.

A kormány terve, hogy a Hungary Helps idővel V4 Helpsszé, vagy EU Helpsszé nője ki magát. Lengyel-magyar együttműködés már meg is valósult, egy árvaházat működtet együtt a két ország a Közel-Keleten.

Márki elmondta a Hungary Helps ügynökség feladatait:

– Koordinálni a magyar kormány valamennyi humanitárius segítségnyújtását

– Teljeskörűen megvalósítani az üldözött keresztényeket és más vallási közösségeket segítő programokat

– Részt venni a külügyi tárca által koordinált nemzetközi fejlesztéspolitikai célok megvalósításában

Hozzászólások