szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Milliárdokat grillezik el a magyar, a piackutatók mérései szerint ötödével többet kolbászt és sajtot sütögettünk, mint korábban.

Milliárdokat sütögetnek el Magyarországon a grillszezonban: tavaly május és augusztus között 2,4 milliárd forint értékben 1200 tonna grillkolbász fogyott a boltokban, de nagy népszerűségnek örvendett a grillsajt is - olvasható a Világgazdaság szerdai kiadásában. A lap a Nielsen piackutató adataira hivatkozva azt írja, a grillkolbászoknál értékben 18, mennyiségben 15 százalékos volt a növekedés, a grillsajtokból pedig 755 millió forint értékben 250 tonnányi fogyott, ami értékben 20, mennyiségben 9 százalékos növekedés. Szerényebb mértékben, de a grillfűszerek piaca is bővült, értékben 5, mennyiségben 2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalmuk, több mint 50 tonnányit vásároltak belőlük.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Csíki Sándor Élet+Stílus

Grillezünk - steak praktikák, recept

Szezonja van a sütögetésnek. Imádjuk ilyen tájt kivinni a konyhát a szabadba. S mi tagadás, friss zöldek, gyümölcsök ide vagy oda, imádunk a grillrácsra szép nagy húsokat dobni. Apropó, a magyar nyelvben mintha a grill és BBQ fogalma szinte összemosódna. Az elnevezések mögött valójában három jól elkülönülő technológia bújik meg.