szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába vállalnak az orvosok túlórákat, hiába sértik meg rendszeresen a munkajogi szabályokat, már ez sem elég a kamara szerint.

A hétvégén ülésezett a Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezetének Tanácsa. Az erről kiadott egyhangú határozatban nem finomkodnak, azt írták:

a biztonságos betegellátás már az önként vállalt túlmunka maximális kiaknázásával, a munkajogi szabályok rendszeres és sorozatos megsértésével sem biztosítható.

Az egészségügyi dolgozók csalódottak, mert hiába tárgyaltak állami vezetőkkel, a kormány nem döntött az egészségügy sorsáról, a kiszámíthatóság, a tervezhető jövőkép hiánycikk – fogalmaztak.

A szakorvosi nettó órabér 1800-2300 forint, a szakdolgozói nettó bér 750-1050 forint – panaszolták. Az alapellátás jogi és financiális elhanyagoltsága, a közellátó fogorvosok szégyenletesen alacsony javadalmazása rohamosan súlyosbodó népegészségügyi kockázat szerintük. A hálapénzrendszer megszüntetéséhez nem kap a szakma érdemi bérrendezést – tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Viktor most már akár ott is lehetne a Szuperkupán

Orbán Viktor most már akár ott is lehetne a Szuperkupán

Újból lesz szűrősátor a Szent László Kórházban

Újból lesz szűrősátor a Szent László Kórházban

Három ügyész, aki a Simonka-ügyön dolgozott, már nincs az ügyészségnél

Három ügyész, aki a Simonka-ügyön dolgozott, már nincs az ügyészségnél