szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Schneller Domonkos egyszer már nekiment a Budapest Airportnak, a szerdai káosz miatt ismét kiakadt.

Mondhatni kapóra jött a kormánynak a szerda esti káosz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ahogy mi is megírtuk, szerda este nem sokkal hét óra előtt megsértette a Wizz Air Stockholmból érkező repülőgépének futóművét egy korábban kiszakadt betondarab. A pályát le kellett zárni, a törmelékeket eltakarítani, a sérülést kijavítani. A forgalom csak 20 óra körül állt helyre, a pályazár idején a repülőtéren 28 repülőgép várakozott a felszállásra, 10 érkező járatnak kellett kitérő repülőtérre mennie, mások pedig fel sem szálltak.

A pályazár idején a repülőtéren sok utas szerint kaotikus helyzet alakult ki, erről kérdezte a Magyar Nemzet Schneller Domonkost, a Miniszterelnökség helyettes államtitkárát. Ő volt az, aki februárban az AIRportalnak hosszú levélben kritizálta a repülőtér működését. A politikus akkor még azt is szóvá tette, hogy a reptéren nem szokott papírtörlő lenni a mosdóban, a magyaroknak nem jár építészeti minőség, nem jár tiszta WC, és benne szappan, papír, tisztaság. (Az már csak hab a tortán, hogy a lap Shaun Walker Twitter-üzenetét idézte, akit The Guardian tudósítójaként számtalanszor kritizált már a kormány.)

Schneller most sem fukarkodott a jelzőkkel, és azt is megkockáztatta, hogy a káosz kihat Budapest megítélésére és Magyarországra is.

„Tényleg egy ilyen amatőr menedzsment kezében van a nyári turistaszezon, közvetve pedig az egész ország megítélése?” – tette fel a kérdést a lapban.

A helyettes államtitkár szerint a szerda nap arra bizonyíték, hogy „a több mint 10 éve ideiglenesen a hazánkban állomásozó, egyre kétségesebb alkalmasságú menedzsment amatőr hibákat vét. Ha egy ilyen egyszerű, előre látható és tervezhető karbantartási munkát nem tud ellátni – az utasok számára észrevehetetlenül – határidőre egy olyan cég vezetése, amely pár hete 24 milliárd forint nyereséget realizált, rémisztő belegondolni, hogy nem várt eseményt hogyan kezelnének” – mondta az államtitkár.

A Magyar Nemzet egyébként úgy tudja, csak a szerencsén múlt, hogy nem történt súlyos baleset, mivel a Wizz Air gépe

nemcsak durrdefektet kapott, hanem a fékrendszere is megsérült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabad Európa: Így működik a központosítás és cenzúra az MTI-ben

Szabad Európa: Így működik a központosítás és cenzúra az MTI-ben

Kína bekapcsolta a mesterséges Napját, 150 millió Celsius-fokot termel

Kína bekapcsolta a mesterséges Napját, 150 millió Celsius-fokot termel

Baby Yoda, Buzz Lightyear, Minnie egér: okosórát dob piacra a Vodafone és a Disney gyerekeknek

Baby Yoda, Buzz Lightyear, Minnie egér: okosórát dob piacra a Vodafone és a Disney gyerekeknek