Külföldön is terjeszkednek az Elioshoz közeli cégek

Külföldön is terjeszkednek az Elioshoz közeli cégek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Versenytárs nélkül, vagy a konkurensek ajánlatának kizárása után nyertek az Elioshoz is kötődő cégek több szerbiai közvilágítási pályázaton.

Legalább 8 milliárd forint értékben nyertek Szerbiában közvilágítási tendereket olyan konzorciumok, amelyeknek legalább egy tagja kötődik az Elioshoz – derül ki a Direkt36 és a BIRN balkáni oknyomozó hálózat kutatásából. A megbízások egy részét a szerb kormánypárthoz kötődő cégekkel együttműködve szerezték meg. Az eddig lezárult 15 szerbiai pályázatból tizenkettőt olyan cégcsoportok nyertek el, amelyeknek legalább egy tagja kapcsolatban áll a magyar Eliosszal.

A portál szerint a szerb pályázatok is olyan szigorú feltételeket támasztottak a jelentkezők számára, amelyek az Elioshoz kötődő cégeknek kedveztek, és több esetben nem is volt rajtuk kívül más jelentkező a munkákra. Négy projektre csak a végül győztesként kikerülő konzorcium nyújtott be ajánlatot. Öt beruházás esetében pedig a konkurencia ajánlatát kizárták a versenyből arra hivatkozva, hogy hiányos pályázati dokumentációt adtak le.

Hozzászólások