Több mint 2000 dolgozóját küldi el a német Commerzbank

Több mint 2000 dolgozóját küldi el a német Commerzbank

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A bankfiókok számát kétszázzal, a jelenlegi ezerről 800-ra csökkentenék.

A 40 ezer 700 munkavállalót alkalmazó német Commerzbank a tervek szerint 2300 munkahelyet megszüntet és egyötödével csökkenti bankfiókjainak számát.

A részben állami tulajdonú bank nyeresége évek óta alacsony. Április közepén eredmény nélkül zárultak a Commerzbank és a legnagyobb német pénzintézet, a Deutsche Bank közötti tárgyalások a fúzió lehetőségéről.

Németország második legnagyobb kereskedelmi pénzintézetének menedzsmentje szerint 4300 munkahelyet számolnak fel, de a "stratégiai területeken" 2000 új állást létesítenek, így a létszám nettó vesztesége 2300 lesz.

A bankfiókok számát kétszázzal, a jelenlegi ezerről 800-ra csökkentenék. Emellett a Commerzbank el akarja adni a nyereségesen működő lengyel leányvállalatában, a varsói tőzsdén jegyzett mBankban birtokolt 69,3 százalékos részesedését, amelynek értéke 2 milliárd euró körül mozog.

Végleges döntés még nem született, a felügyelőbizottság szeptember 25-26-i ülésén vitatják meg a tervezett intézkedéseket.

Az alacsony kamatok és a nem teljesítő hitelek szorításában a Commerzbank csak az alacsonyabb adóknak köszönhetően tudta szinten tartani nyereségét az idei második negyedévben. A pénzintézet a második negyedévet 271 millió euró nyereséggel zárta, ami csupán egymillióval maradt el a tavaly második negyedévitől. A működési eredmény viszont a vártnál jobban, 25 százalékkal 298 millió euróra esett.

A Deutsche Bankkal való egyesülési tárgyalások meghiúsulása után kételyek merültek fel, hogy a Commerzbank egyedül is képes-e megmaradni a piacon, és néhány külföldi bank érdeklődést mutatott a bank átvétele iránt.

Hozzászólások