szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még nem zárultak le a tárgyalások, és elkötelezettek a béremelés mellett, de hogy végül lesz-e, vagy nem, az nem derül ki közleményükből.

December 30-án az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) vezetője, Naszályi Gábor azt mondta, eddig nem volt olyan év, hogy elmaradtak volna a tárgyalások a fizetésemelésről, de vége 2019-nek, és ez idén nem történt meg, a dolgozóknak pedig fogalmuk sincs, kapnak-e egyáltalán valamennyi emelést, ezért egyre nagyobb a zúgolódás.

A Portfoliónak a BKV 31-én azt írta:

A béremelés előszítésével kapcsolatban zajló munka nem zárult le, mint azt a tárgyalásokon résztvevő több mint 20 érdekképviselet egyikeként az EKSZ is tudhatja.

A BKV az elmúlt évekhez hasonlóan 2020-ban is a munkavállalók érdekeit és a pénzügyi lehetőségeket szemet előtt tartó méltányos béremelést kíván végrehajtani, az új városvezetés számára pedig kiemelten fontos a szilárd, megbízhatóan működő, magas szintet képviselő közösségi közlekedés, és a BKV-val egyetemben elkötelezettek a bértárgyalásokban való előrelépés érdekében, írja a BKV közleményében.

A BKV és a tulajdonos főváros továbbra is vizsgálja azokat a lehetőségeket, amelyekkel a szükséges forrásokat biztosítani tudják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!