szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Egy videó miatt egymást vádolja választási csalással a győri Fidesz és MSZP, de a lényegről nem beszélnek – írja a HVG hetilap.

Miközben a kormányfő vezényletével dübörög a cigányellenes gyűlöletkampány, az ügyészség megerősítette a HVG-nek, hogy a gyanú szerint közel egymilliárd forintot csalt el a Fidesszel együttműködő Lungo Drom egyik győri képviselője a romák közfoglalkoztatásával.

A HVG-nek küldött válasz szerint Horváth Barbarát és társait azzal gyanúsítják, hogy 2014 és 2018 között több mint 665 millió forintot vettek fel több olyan civil szervezet és gazdasági társaság bankszámlájáról, amelyek közfoglalkoztatással kapcsolatos szerződéseket is kötöttek, és a pénzt – az ügyészség megfogalmazásában – a megalapozott gyanú szerint jogtalanul eltulajdonították.

Ráadásul a szervezetek az adóbevallásukban alaptalanul kalkuláltak levonásokkal, így több mint 180 millió forint áfát nem fizettek be. Mindez különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalásnak számít.

A nyomozás még 2018-ban indult, miután több munkavállaló feljelentést tett, hogy nem kapja meg maradéktalanul a járandóságát. Horváthné mégis zavartalanul folytatja képviselői munkáját: a Lungo Drom színeiben az ősszel ismét beválasztották a győri cigány kisebbségi önkormányzatba, 2010 óta immár harmadszor, és – külsősként – ismét tagja lett a győri képviselő-testület szociális bizottságának. Az ellenzéki polgármesterjelölt felszólította Fekete Dávid alpolgármestert, hogy hívják vissza Pintért, de egyelőre nem kapott választ.

További részletek a HVG e heti számában és a hvg360-on.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit - Kaufmann Balázs Itthon

A győri ellenzék vakon repül, de így is azt hiszi, hogy nyerhet

Vasárnap kiderül, hogy Borkai Zsolt szexbotránya nélkül mire megy az ellenzék Győrben, mindenesetre érzésre már nem az esélytelenek nyugalmával indulnak. Bárki is jön, az egy nagyon nagy többségben lévő fideszes képviselő-testületet örököl. Orbán Viktor egyelőre nem ment Győrbe Dézsi Csaba András mellett kampányolni, Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely viszont csütörtökön érkezik Pollreisz Balázst támogatni. Helyszíni riport Győrből, a kampányfinisről.

Halálos baleset történt a 49-es főúton

Halálos baleset történt a 49-es főúton

Felvárásolja a Microsoft az Apple Sirijét is fejlesztő Nuance-t

Felvárásolja a Microsoft az Apple Sirijét is fejlesztő Nuance-t

A mai ötvenesek már mások: de mi változott?

A mai ötvenesek már mások: de mi változott?