szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még szomorúbb a magyar korrupciós helyzet, ha látjuk, hogyan teljesítenek mások. Rajtunk kívül a régiónkból egyedül Szlovénia rontott a korrupciós állapotán 2012 óta, de ők is csak 1 pontot estek vissza a százas listán, míg mi 11-et.

Görögország visszaelőzött minket, Románia pedig lecsúszott a mi szintünkre, így Magyarország holtversenyben az EU második legkorruptabb országa lett – derült ki a Transparency International kutatásából. Az elemzők egymás mellé rakták a most kiadott, 2019-es Korrupcióérzékelési Index értékeit, valamint az elmúlt évek hasonló adatait.

Az országok korrupciós kockázatait egy 100-as listán értékelik, ahol a 0 a totálisan korrupt, a 100 a tökéletesen korrupciómentes érték. Különösen szomorú a régiónk adatain végignézni: a környékünkön két ország van csak, amely most korruptabb, mint 2012-ben volt, de míg Szlovénia egyetlen pontot rontott ennyi idő alatt, mi 11-et.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sztojcsev Iván Gazdaság

Transparency International: az EU második legkorruptabb állama lett Magyarország

Az EU második legkorruptabb országa vagyunk. A korrupció a rendszer része lett, nem mellékhatása – áll a TI jelentésében, amelyből az is kiderül: az EU-forrásból finanszírozott közbeszerzéseknél kiosztott pénz húsz százalékát Mészáros Lőrinc cégei nyerték el. Vannak jó hírek is azért a jelentésben.

Kétséges Harry részvétele Fülöp herceg temetésén

Kétséges Harry részvétele Fülöp herceg temetésén

A Buckingham-palota és a Windsor-kastély előtt is gyűlnek a virágcsokrok

A Buckingham-palota és a Windsor-kastély előtt is gyűlnek a virágcsokrok

Elhunyt egy 14 éves lány, ő a legfiatalabb áldozata a koronavírus-járványnak itthon

Elhunyt egy 14 éves lány, ő a legfiatalabb áldozata a koronavírus-járványnak itthon