szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több milliárd fontra van szükség ahhoz, hogy Nagy-Britannia kezelje a járvány gazdasági következményeit, a Bank of England rekordalacsony kamatokkal próbál segíteni.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Váratlanul 0,75 százalékosról 0,25 százalékosra vitte le a Bank of England a brit alapkamatot. A brit kamatok még soha nem voltak ennyire alacsonyak.

A jegybank azzal indokolta a lépést, hogy ugyan még nem tudni, mennyire rázza meg a gazdaságot a koronavírus-járvány, de az már biztos, hogy az ország bajban lesz a következő hónapokban. Az ellátási láncok meggyengülhetnek, főleg a kisvállalatok lehetnek bajban. A gazdaságnak több milliárd fontra van szüksége ahhoz, hogy megküzdjön a járvány következményeivel, a lazább kamatkörnyezet ehhez adhat segítséget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!