szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy hétvégén át tartott csak ki 350 alatt a forint/euró árfolyam.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Drasztikusan esni kezdett a forint, amint a hétvége után újra elindult a kereskedés. Múlt pénteken az addigi 357-359-es szintről visszament ugyan a forint/euró árfolyam 348-ig, de hétfő reggel vadul ugrálni kezdett az árfolyam, néha szinte percenként változott 348 és 351 között. A gyengülés addig tartott, amíg 354,19 forintba került egy euró, hétfő délelőtt 353-nál állt be egy kicsit stabilabb helyzetbe az árfolyam.

A változás legfőbb oka az, hogy teljes a bizonytalanság a piacokon a járványhelyzet miatt, nehéz meghatározni azt az árfolyamot, amely most a befektetők többsége szerint reális. A nap durva eséssel indult a világ tőzsdéin, így a BÉT-en is. Ahogy múlt pénteken, amikor hirtelen nagyot erősödött a forint, most is igaz az a megállapítás: rendkívül sérülékeny a forint, egy-egy jobb vagy rosszabb hír hatalmasakat ránthat az árfolyamán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!