szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bankbetétekben elhelyezett pénz mennyisége is növekedett.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Közel 230 milliárd forinttal emelkedett márciusban a készpénzállomány a Novekedes.hu híre szerint. A jelenség a koronavírus-járvánnyal magyarázható, és várhatóan átmeneti: a lakosság biztonsági megfontolásokból tart otthon több készpénzt a lap szerint.

A cikkben arról is írnak, hogy a háztartások továbbra is bíznak a bankszektorban, a forintbetétek ugyanis nagyságrendileg 70, az euró betétek pedig 50 milliárd forinttal emelkedtek márciusban.

A múlt hónapban a lakossági állampapírok állománya mindössze 20 milliárd forint körüli összeggel mérséklődött, ami a teljes állománynak csupán 0,3 százaléka. Az első negyedéves adatok alapján ugyanakkor bővülés figyelhető meg.

A koronavírus megöli a készpénzes fizetést?

Magyarországon kötelezővé teszik a kártyás fizetés biztosítását. Amerikában erről nincs szó, de a fogyasztók szokásai mégis megváltozhatnak a járvány után.

Arról is írnak, hogy a háztartások 9103,6 milliárd forint értékben birtokoltak lakossági állampapírokat a negyedév végén. A Magyar Állampapír Plusz állománya 676 milliárd forinttal 3748 milliárd forintra nőtt.

A tőkekivonás a legnagyobb mértékben a hazai alapkezelő szektort sújtotta. A befektetési alapokból nagyjábó 261 milliárd forintot rántottak ki a csalódott befektetők. A szektor által kezelt vagyon a mögöttes kötvények, részvények és ingatlanok árfolyamcsökkenésével együtt 7 százalékkal zsugorodott márciusban. Ekkora visszaesésre azonban még soha nem volt példa – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

Süddeutsche Zeitung: Von der Leyen sikeresen vezette az uniót, aztán jöttek Orbánék

Süddeutsche Zeitung: Von der Leyen sikeresen vezette az uniót, aztán jöttek Orbánék

„Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci” – a PIM-főigazgató miatt sorozták a Fideszt a parlamentben

„Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci” – a PIM-főigazgató miatt sorozták a Fideszt a parlamentben