szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több óvintézkedést is bevezet a KLM, arra fognak törekedni, hogy biztosítsák a másfél métert két utas között, a légiutas-kísérők pedig maszkban fognak dolgozni.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Jövő hétfőtől újraindítja a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és az amszterdami Schiphol repülőtér közti légiforgalmát a KLM. A biztonságos repülésről fokozott reptéri és fedélzeti intézkedések gondoskodnak majd – írja a légitársaság a közleményében.

A KLM Budapestet és Amszterdamot összekötő járatán minden nap lesz egy járat oda és vissza is.

A légitársaság szerint arra fognak törekedni, hogy biztosítsák az emberek közti másfél méteres távolságot, ami az ajánlott a koronavírus-fertőzések megelőzése érdekében. Azt is hozzátették, hogy

abban az esetben, ha a gépeken kevés ember utazik, a KLM igyekszik két utas között a lehető legtöbb ülőhelyet szabadon hagyni.

Az amszterdami reptéren több szolgáltatásért is csak kártyával lehet fizetni, az utasok pedig csak kisebb csoportokban szállhatnak fel a gépre.

A közlemény szerint a légiutas-kísérők maszkban és kesztyűben dolgoznak, elkülönített mosdót használnak, valamint gyakran használnak kézfertőtlenítőt. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a gépeken a szokottnál szárazabb a levegő, amit gyakran cserélnek és szűrnek a különeges filterekkel annak érdekében, hogy az por- és vírusmentes legyen. Ezek mellett a takarítások és fertőtlenítések számát is növeli a KLM.

Mivel több ország is intézkedéseket vezetett be a közelmúltban a légitársaságok számára a járvány terjedésének megakadályozásáért, ezért megkövetelhetik, hogy

az utasok egészségügyi ellenőrzésnek, vagy akár lázmérésnek is alávessék magukat annak függvényében, honnan hová tartanak. Ezeket az ellenőrzéseket a KLM dolgozói és a reptér egészségügyi szakértői közösen végzik.

Április 17-e óta a KLM egészségügyi ellenőrzési űrlapot biztosít azoknak az utasoknak, akik az amszterdami repülőtérre indulnak az EASA által magas kockázatúnak ítélt országokból. Ezeket az utasokat az válaszaik alapján a holland kormány akár el is tilthatja a KLM-gépeken való repüléstől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A törékeny dívától Csámpás Roziig - a sokszínű Pécsi Ildikó

A törékeny dívától Csámpás Roziig - a sokszínű Pécsi Ildikó

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Mikulástroli és Fénytroli is járja idén Budapestet

Mikulástroli és Fénytroli is járja idén Budapestet