szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak a Lounge Design Kft.-nek több mint 9 milliárd forintos bevétele volt tavaly.

Jelentősen nőttek a kormányzati propagandát gyártó és terítő reklámcégek bevételei, a Rogán Antal szárnyai alatt 2016 óta Balásy Gyula lett a kormányreklámok legfőbb gyártója és kiadója, cégei folyamatosan nyerésben vannak a vonatkozó közbeszerzéseken, írja a 24.hu.

A központi cég, a 2018-ban 52 milliárd forint bevételű New Land Media Kft. még nem adta le a tavalyi mérlegét, a Lounge Design Kft. azonban igen.

A portál azt írja, hogy a mérleg szerint a Lounge-nak 2019-ben 9 milliárd 139 millió forintos forgalma volt, ami 1,3 milliárddal haladta meg a tavalyelőtti, és 6 milliárddal a 2017-es bevételt.

Az 1,1 milliárd forint adózott eredmény ugyan elmaradt a 2018-as évben hozott 2 milliárd forintos nyereségtől, de a 24.hu szerint

Balásy Gyula a május 28-án tartott egyszemélyes közgyűlésen így is 1,5 milliárd forint osztalékot szavazott meg magának.

A New Land Media mellett, a kisebb vidéki televíziók, önkormányzati újságok elérésére hozták létre a Village Media Kft.-t, amelyet a New Land médiaigazgatója, Hídvégi Krisztina vezet, és lényegében a New Land reklámjait értékesíti tovább meglehetősen nyereséges formában.

A Village Mediának 2 milliárd 264 millió forgalma volt, így durván minden negyedik forintja nyereségként jelent meg, Hídvégi Krisztina pedig 510 millió forint osztalékot vehetett ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Mit okozhatnak az előre telepített reklámszoftverek a mobilokon?

Problémát jelentenek a telefonokra és táblagépekre előre telepített alkalmazások – figyelmeztet a Kaspersky. A gyakran letörölhetetlen alkalmazások kockázata márkától függően egy és öt százalék között mozog az olcsóbb készülékek esetén, de extrém esetben akár 27 százalékosra is felmehet.

Eddig 15 venezuelai ellen emeltek vádat a májusi partraszállás miatt

Eddig 15 venezuelai ellen emeltek vádat a májusi partraszállás miatt

A szabadságvágy hajtotta egész életében a "legdrágább" magyar festőművészt

A szabadságvágy hajtotta egész életében a "legdrágább" magyar festőművészt

"A rothadó almákat ki kell dobni a kosárból" – Fekete-Győr András a HVG Teraszon

"A rothadó almákat ki kell dobni a kosárból" – Fekete-Győr András a HVG Teraszon