szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Miután a szerkesztőség felmondott, sajtóhírek szerint otthagyja az Index Zrt.-t a nemrég kinevezett vezérigazgató és az igazgatóság egyik tagja is.

Index-botrány
Bajban van Magyarország egyik vezető hírportálja: az Index.hu 2020 júniusában átállította szabadság-barométerét a "Veszélyben" fokozatra, de már jóval korábban gyülekeztek a felhők az online médiapiac egyik legnagyobb szereplője körül. Július 22-én kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt, emiatt a szerkesztőség többsége felállt, majd ezrek tüntettek Budapesten a sajtószabadságért. Az Index sorsát cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Szombathy Pál, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója és Sztankóczy András, az igazgatóság tagja is távozik a cégtől, miután szinte az egész szerkesztőség felmondott - írja a Magyar Hang.

Szombathy elég rövid ideig töltötte be a pozíciót, mert akkor nevezte ki Bodolai László az Index.hu Zrt. igazgatóságának és a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke, amikor Dull Szabolcs főszerkesztőt szerdán kirúgta. Sztankóczy András, a Válasz Online korábbi munkatársa is hasonlóan rövid karriert futott be az Indexnél.

A Magyar Hang úgy tudja, hogy belső fórumokon már az elmúlt napokban jelezték, ha feláll a szerkesztőség, akkor távoznak.

Az Index.hu több mint 80 újságírója mondott fel pénteken. Tudomásunk szerint Bodolai László, a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke nem volt bent a szerkesztőségben, a felmondásokat telefonon vette tudomásul.

Gyakorlatilag mindenki felmond az Indexnél, kivéve azok, akik betegek, vagy külföldön vannak – mondta a hvg.hu-nak az Index egyik munkatársa.

Több mint 70 újságíró mondott fel az Indexnél

Az Index.hu több tucat újságírója indult el pénteken délben a cégvezetéshez, hogy beadja felmondólevelét. Tudomásunk szerint Bodolai László, a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke nincs bent a szerkesztőségben, a felmondásokat telefonon vette tudomásul.

(Nyitóképünk bal szélén Szombathy Pál, míg a jobb oldalon Sztankóczy András látható, középen Bodolai László; Bődey János / Index)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Bodolai: Az Indexet nem én vertem szét, ők szabtak nekem lehetetlen feltételt

Az Index igazgatóságának elnökét meglepte, hogy egyszerre több mint 70 ember mondott fel az Indexnél. Bodolai László hétfőn megy be a szerkesztőségbe, akkor látja majd, folytatható-e a munka. Azt zsarolásként értékelte, hogy a szerkesztőség a kirúgott főszerkesztő visszahelyezését kérte tőle csütörtökön.

Óriáskígyót találtak az út menti árokban Dunaharasztiban

Óriáskígyót találtak az út menti árokban Dunaharasztiban

Könnyen lehet, hogy most kezdődik az olajpiac alkonya

Könnyen lehet, hogy most kezdődik az olajpiac alkonya

90 millióért kelt el egy Munkácsy-festmény egy budapesti árverésen

90 millióért kelt el egy Munkácsy-festmény egy budapesti árverésen