szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rohamosan megnőtt az otthon reggelizők aránya, emelkednek az eladások.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A közvélemény-kutatások alapján majdnem 30 százalékkal nőttek a reggeliző- és gabonapehely eladások az előző évhez képest – írta a Business Insider. Ezzel párhuzamosan pedig bezuhant a gyorséttermi láncokban eladott reggeli menük aránya.

A Kellogg's, General Mills, and PepsiCo élelmiszergyártó cégek is arról számoltak be, hogy rendkívül megnőtt a reggelikre az igény a koronavírus-járvány miatt, ugyanis értelemszerűen egyre többen otthon reggeliznek és nem munkába menet (v)esznek valamit. Pedig már úgy tűnt, leáldozóban van a gabonapelyheknek, az elmúlt 4 évben egyre csak csökkentek az eladásaik.

A Nielsen piackutatása ugyanis arra az eredményre jutott, hogy az Y generáció (tehát az 1981 és a 1996 között születettek) túl lusták ahhoz, hogy otthon, maguknak készítsenek reggelit. Ezen azonban most nagyot változtatott a koronavírus-járvány.

Az persze jó kérdés, hogy a normál életritmushoz való visszatéréssel mennyire marad az otthon reggelizés tendencia.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!