szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyre nagyobb az igény az utazás nélküli utazásra, hol máshol, mint Japánban.

Másfélszeresére nőttek a japán First Airlines „légitársaság” foglalásai – írja a Reuters a cég közlésére hivatkozva. A cég annak köszönheti a népszerűségét, hogy a „repülőgépei” sose szállnak föl, sőt nem is repülőgépek, ugyanis virtuálisvalóság-utakat kínálnak.

Az „utazás” ugyanakkor teljes élményt kínál a felszállás előtti biztonsági oktatástól a többórás utak során felszolgált nassolnivalókig. „Leszállás” után pedig az ügyfelek virtuálisvalóság-túrákon vehetnek részt az úti céljukban, Párizsban, Rómában, New York-ban és Hawaiin.

A vállalat szolgáltatásait korábban főleg idősek vették igénybe, akik egy igazi, fizikai utazást már nehezen bírtak volna. A járvány miatt azonban egyre nagyobb számban jelennek meg az olyan fiatalabb ügyfelek, akiknek egyszerűen hiányzik az utazás élménye.

Közben a világban sorra mennek csődbe az igazi légitársaságok. A nemzetközi légi közlekedési szövetség előrejelzése szerint az utasszám 2024-ben érheti el újra a 2019-es szintet.

Szállodaszövetség: 2021 húsvétjáig nem áll helyre a fővárosi turizmus

A kieső külföldi vendégéjszakákat semmi nem tudja pótolni a fővárosban a szövetség szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tiborcz István cége vette meg az egykori Fonográf-klubot

Tiborcz István cége vette meg az egykori Fonográf-klubot

Nemhogy nem lassulnak, még gyorsabbak is lesznek a régi iPhone-ok, ha iOS 14-re frissítik őket

Nemhogy nem lassulnak, még gyorsabbak is lesznek a régi iPhone-ok, ha iOS 14-re frissítik őket

David Attenborough karanténprogramját mi is megirigyelhetjük

David Attenborough karanténprogramját mi is megirigyelhetjük