szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Index újságírói után a programozók is lelépnek.

Index-botrány
Bajban van Magyarország egyik vezető hírportálja: az Index.hu 2020 júniusában átállította szabadság-barométerét a "Veszélyben" fokozatra, de már jóval korábban gyülekeztek a felhők az online médiapiac egyik legnagyobb szereplője körül. Július 22-én kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt, emiatt a szerkesztőség többsége felállt, majd ezrek tüntettek Budapesten a sajtószabadságért. Az Index sorsát cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Nyolcból hat fejlesztő távozik az Index technikai és kereskedelmi hátterét biztosító Indamediától – tudta meg a hvg.hu.

A felmondások tovább nehezítik a portál üzemelését, amely egyelőre az újságírók pótlását sem tudta megoldani. Az Indexet működtető szerkesztőségi rendszer információink szerint folyamatos karbantartást igényel. A távozók között van a rendszer fő fejlesztője is.

Az újságírók július 24-én adták be felmondásukat, miután Bodolai László, a tulajdonosi jogokat gyakorló alapítvány elnöke menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt. Ezt követően kereste meg az Index Tevan Imrét, a portál egykori főszerkesztő-helyettesét, aki azonban egy nap után visszaadta a megbízást. Jelenleg a munkatársak felmondási idejüket töltik, és úgy tűnik az Indamedia tartalmak híján kénytelen lesz blogokkal feltölteni a címlapot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
SZFE-s hallgatók: Nem fogjuk beengedni az új vezetést

SZFE-s hallgatók: Nem fogjuk beengedni az új vezetést

70,3 milliárdos forgalma volt tavaly a kormánykedvenc New Land Mediának

70,3 milliárdos forgalma volt tavaly a kormánykedvenc New Land Mediának

Máris megtámadták a tervezetet, amely betiltaná Kaliforniában a hagyományos autók forgalmazását

Máris megtámadták a tervezetet, amely betiltaná Kaliforniában a hagyományos autók forgalmazását