szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

Fogyóban az elnök pénze.

Trump vs. Biden - amerikai elnökválasztás 2020
November 3-án rendezik az elnökválasztást az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánusok és a demokraták előválasztásának eredménye alapján Donald Trump jelenlegi államfő kihívója Joe Biden, Delaware állam szenátora, Barack Obama korábbi alelnöke lesz. A kiélezett hangulatú kampányt és az elnökválasztás további fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Az 1,1 milliárd dollárból, amelyet az amerikai elnök összekalapozott az újraválasztási kampányára, már 800 milliót elköltöttek – írta meg a New York Times. De hogy kerülhetett pénzzavarba az elnök, aki kezdetben sokkal többet szedett össze, mint demokrata ellenfele? Úgy, hogy számolatlanul költöttek a kampánykasszából, miközben lelohadt az adakozók lelkesedése. Augusztusban már Joe Biden megelőzte Trumpot a kampánypénzek begyűjtésében.

"Sokkal több pénzünk van az utolsó két hónapra, mint korábban!" – állította Trump szokásos Twitter-üzenetében. Aztán gyorsan hozzátette: "ha kell, akkor a saját pénzemet is bedobom a kampánykasszába! Ha kell, akkor akár 100 milliót is!" Nem lenne ez példa nélküli: Trump 2016-ban mintegy 60 millió dollárt költött el a saját pénzéből a kampányra – legalábbis saját állítása szerint, hiszen az adóbevallásait azóta sem mutatta meg, így senki sem tudhatja, valójában hogyan is állnak Trump pénzügyei. De hát aki ismeri az elnök üzleti múltját, az nemigen csodálkozik a pénzügyi zűrzavaron.

Biden tízszeresen veri a tévéhirdetésekben Trumpot

Az elnök, aki az újraválasztásért kampányol, általában előnyös helyzetben van, mert gyakran szerepel a hírekben. De nem mindig pozitív tartalommal. Ezért van szüksége Trumpnak is reklámra – ehhez azonban jelentős összegekre lenne szükség. Különösen, hogy a demokrata elnökjelölt tízszer gyakrabban szerepel a televíziós és rádiós hirdetésekben – közli az AP hírügynökség.

Hova tűnt a pénz? – tudakolták a kampányfőnöktől, akitől Trump még júliusban megszabadult. Az új kampányfőnök már kisebb fizetésért vállalta a munkát.

Trump dedikált Bibliája a megoldás? Csekély 37 500 dollárért lehet megszerezni egy példányt, de egyelőre nem mutatkozik túl nagy kereslet iránta – írja a Washington Post.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiújuló feszültség Örményország és Azerbajdzsán között

Kiújuló feszültség Örményország és Azerbajdzsán között

Ezeket a dalokat nem verte nagy dobra a Pink Floyd, de most itt vannak

Ezeket a dalokat nem verte nagy dobra a Pink Floyd, de most itt vannak

Úgy tűnik, csak az a Samsung óra jár jól, amit Samsung telefonnal használnak

Úgy tűnik, csak az a Samsung óra jár jól, amit Samsung telefonnal használnak