szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormány további beruházásokról is tárgyal a francia székhelyű vállalattal.

Folynak a tárgyalások az Airbusszal egy második gyártóüzem létesítéséről Magyarországon, idézte a védelmi beszerzésekért felelős kormánybiztost a portfolio.hu. Maróth Gáspár a Kossuth rádióban mondta el, hogy további gyárberuházásokról is tárgyalnak a céggel.

2018-ban jelentették be, hogy az Airbus Helicopters a magyar kormánnyal partnerségben helikopter-alkatrészgyárat létesít Gyulán, a gyártás 2021-ben indulhat meg. Ha a mostani tárgyalások sikerrel járnak, ez valószínűleg egy újabb üzem létesítését eredményezi majd Magyarországon.

Az Airbustól a Magyar Honvédség 20 darab H145M könnyű és 16 darab közepes H225M helikoptereket vásárolt, a gyárépítés – akár a cseh kézifegyverek gyártásánál, akár a Lynx páncélozott harcjárművek gyártásánál – összeköthető a Honvédség fejlesztésére indított beruházásokkal.

A kormánybiztos beszélt annak a hátteréről is, hogy a Lynxeket gyártó Rheinmetall miért pont Magyarországon építi meg az új gyártóüzemét, annak ellenére, hogy az ország hadiipari kapacitása az összes szomszédos országétól elmaradt. Maróth szerint önmagában a 218 darab harcjármű beszerzése erős indok volt, de a Rheinmetall előnyösnek találta a kormányzat iparfejlesztési támogatási rendszerét is, illetve Magyarország jól áll az autóipari és más ipari szegmensekben is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az UEFA-tól kértek engedélyt a fradisták, hogy a stadionon kívülről szurkolhassanak

Az UEFA-tól kértek engedélyt a fradisták, hogy a stadionon kívülről szurkolhassanak

43 GB-nyi lopott kincs: nyomoz a Microsoft a Windows XP forráskódjának kiszivárgása miatt

43 GB-nyi lopott kincs: nyomoz a Microsoft a Windows XP forráskódjának kiszivárgása miatt

Donald Trump meghekkelte az adórendszert, de most saját tornya omolhat rá

Donald Trump meghekkelte az adórendszert, de most saját tornya omolhat rá