szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A létesítmény uniós pályázat keretein belül készülhet el, és uniós központi bázis is lenne.

2,5 milliárd forintot szán a kormány egy raktárbázis építésére az európai uniós forrásból beszerzett lélegeztetőgépek elhelyezésére – írja az mfor.hu, ami a Magyar Közlönyben vette észre az erről szóló kormányhatározatot.

A határozat értelmében november 30-ig kell ennyit költeni a raktárbázis kialakítására, és az is szerepel benne, hogy a kormány egyetért a COVID-19 világjárvánnyal összefüggő lélegeztetőgép-készlet magyarországi raktárbázisának rescEU pályázat keretében történő kialakításával kapcsolatos önrész finanszírozásával és a költségek részbeni megelőlegezésével.

A raktárban nem csak a magyar kormány által drágán megvásárolt több ezer lélegeztetőgépet helyezik majd el, hanem egy uniós központi bázis is lenne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tizenhárom metróállomásra kerültek ingyenes kézfertőtlenítők

Tizenhárom metróállomásra kerültek ingyenes kézfertőtlenítők

Az Emmi megerősítette, kiszámlázzák a tartozást a TB-adósoknak

Az Emmi megerősítette, kiszámlázzák a tartozást a TB-adósoknak

Egy étteremé a világ legnagyobb ökre

Egy étteremé a világ legnagyobb ökre