szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aztán ha muszáj, belemennek a fizetési alkuba. Mintha szokássá vált volna a bepróbálkozás.

Átlagosan 300-400 ezer forint közötti nettó fizetést kérnek állásinterjúkon a hazai fehérgalléros munkavállalók - írj a G7 a DreamJo.bs friss kutatására hivatkozva. A lap szerint a pályakezdők nettó 220-280 ezer, a húsz évnél régebb óra dolgozók 487-730 ezer forintos fizetést is kérnek álláskereséskor, ráadásul 90 százalékuk nem szégyenlősködik, bátran megadják az elvárt fizetési igényüket.

A lapnak a felmérést készítő cég igazgatója azt mondta, a fehérgalléros munkavállalók alapállása lett, hogy európai mércével mérik magukat, de ha rákényszerülnek, a többségük belemegy a fizetési alkuba. Vagyis mintha szokássá vált volna a bepróbálkozás, mert úgy gondolják, hogy a nettó 500 ezer forint itthon elköltve közel viszi őket ahhoz az életszínvonalhoz, amit pályatársaik Nyugat-Európában elérhetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a gázüzemű új VW Golf TGI

Itt a gázüzemű új VW Golf TGI

Koronavírusos betegek ellátására áll át a Semmelweis Egyetem pszichiátriai klinikája

Koronavírusos betegek ellátására áll át a Semmelweis Egyetem pszichiátriai klinikája

Emmi: Az orvosok csak az ellenzék és a sajtó miatt bizonytalanok

Emmi: Az orvosok csak az ellenzék és a sajtó miatt bizonytalanok