szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A távozó orvosok főként a nehéz munkakörülményekre hivatkoznak.

Legkevesebb 15 orvos hagyta el a szegedi klinika Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetét – írja a Szeged.hu. A portál szerint mindez 3-4 hónap alatt zajlott le, és a fenti szám kizárólag az orvosokra vonatkozik, ebben a szakdolgozók nincsenek benne. Az értesülést a hvg.hu forrásai is megerősítették.

A Szeged.hu-nak nyilatkozó orvosok közül többen a nehéz munkakörülményekre hivatkoztak, amely szerintük összefügg a bürokráciával, ami az egyetem és a klinikák működését jellemzi. Azt is hozzátették, hogy a legegyszerűbb ügyek elintézése, vagy eszközök beszerzése is hónapokat vesz igénybe.

A lap által megszólaltatottak „a klinika átgondolatlan és tervszerűtlen működéséről beszéltek, ami a járványhelyzetben még látványosabban megmutatkozik”.

Az aneszteziológusok távozása a koronavírus-járvány miatt különösen kényes ügy lehet, mert rájuk van szükség többek között a lélegeztetéshez is. Tíz napja Müller Cecília azt mondta az operatív törzs sajtótájékoztatóján, hogy a gépek működtetéséhez tavasszal megtörténtek az átképzések, és vannak aneszteziológusaik is. Az egyelőre nem derült ki, hogy mekkora gondot okoz a hiányzók pótlása és az sem, ez időközben megtörtént-e.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Külföldre üldözi az orvostanhallgatókat az új egészségügyi jogállásról szóló törvény

Külföldre üldözi az orvostanhallgatókat az új egészségügyi jogállásról szóló törvény

Jó nagy káromkodással vonta vissza Donald Trump támogatását 50 Cent

Jó nagy káromkodással vonta vissza Donald Trump támogatását 50 Cent

Mindenkinek vicces, ha felismeri a szomszédját a filmvásznon

Mindenkinek vicces, ha felismeri a szomszédját a filmvásznon