szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az érdekképviselet azt szorgalmazza, hogy kisebb szja-kulcsot vessenek ki a legalacsonyabb bérekre.

Szlovákiában jövőre 7,4 százalékkal, havi bruttó 623 euróra emelik a minimálbért, csütörtöki árfolyamon 227 ezer forintra. Ez az összeg több, mint 40 százalékkal magasabb, mint amennyit jelenleg fizetnek minimálisan Magyarországon, közölte az RTL Klub Híradója.

Magyarországon még a bértárgyalások sem kezdődtek el, a Magyar Szakszervezeti Szövetség az államtól várja a kötelező minimum emelkedését.

Kisebb személyi jövedelemadó kulcsot akarnak a legalacsonyabb jövedelmekre, hogy 10 százalékkal nagyobb, nettó 117 ezer forintot vihessenek haza a minimálbéresek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta, hogy a kormány az év végéig dönt a minimálbér és a garantált bérminimum összegéről is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Nyolcszoros a különbség a magyar és a svájci minimálbér között

Térképre tettük, Európában hol, mennyi a minimálbér. Magyarország mögött csak három másik ország, Románia, Bulgária és Lettország maradt le, az összes többi megelőzte. A svájciak most tartottak harmadjára népszavazást az ügyben, és most először mondtak igent a minimális keresetre. Közben jönne az egységes európai minimálbér is, ha meg tudnak róla egyezni a tagállamok.

Nagyvadak diétán: menetpróbán a konnektoros Audi Q7-es és az A8 L

Nagyvadak diétán: menetpróbán a konnektoros Audi Q7-es és az A8 L

Momentumos politikust igazolt a DK

Momentumos politikust igazolt a DK

Közel ötmilliárd forintba került a kiskunhalasi Covid-kórház, egy Mészáros-cég volt az egyik építő

Közel ötmilliárd forintba került a kiskunhalasi Covid-kórház, egy Mészáros-cég volt az egyik építő