Éjszakai kijárási tilalom Brüsszelben, számos intézményt bezárnak

Éjszakai kijárási tilalom Brüsszelben, számos intézményt bezárnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
EUrologus
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb szigorításokról döntött szombaton a brüsszeli városvezetés: kijárási tilalom, létesítmények bezárása, kötelező maszkviselés, és ahol lehet, távmunkára kell áttérni.

Jelenleg az elmúlt egy hétben Belgiumban napi átlag tízezer új COVID-fertőzöttet regisztráltak, de hétfőn például 13 ezret. Ha ebben az ütemben folytatódik a járvány terjedése, akkor jövő héten már napi 20 ezer új beteggel lehet számolni, ami azt jelenti, hogy minden 100 belga közül több mint egy érintett lesz. Belgiumon belül a fővárosban, Brüsszelben, illetve a francia nyelvű tartományban, Vallóniában a legrosszabb a helyzet, nemcsak az országon, hanem Európán belül is.

A héten az újságcikkek már arról szóltak, hogy a legnagyobb vallon város, Liége lesz az új Bergamo. Vallóniában pénteken döntöttek arról, hogy az országban általánosan érvényes éjfél és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalmat kibővítik: hétfőtől különleges indok nélkül este tíz és reggel hat között nem lehet az utcán tartózkodni. Ezt követte most a brüsszeli városvezetés is, de további intézkedéseket is hoztak:

A korlátozások egyelőre három hétig érvényesek. Belgium egyik vezető virológusa, Marc van Ranst azt javasolta a kormányzatnak, hogy a legnagyobb tartományban, Flandiában is be kell vezetni a lezárást úgy, hogy azt ne hívják lezárásnak.

Hozzászólások