szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Dunaferr orosz tulajdonosa befektetőkkel tárgyal a cégcsoport esetleges eladásáról – írta a Portfolio egy olyan levél alapján, amelyet a cég vezetése pénteken küldött a dolgozóknak. Az is kiderült, hogy veszélybe került a termelés folyamatossága.

"Az orosz partner jelenleg is több stratégiai befektetővel tárgyal, akik készek számításba venni a Dunaferrt vertikálisan integrált cégcsoportjuk részeként" – áll az aláírás nélküli, a Dunaferr vezetősége nevében küldött levélben. A Portfolio által megszerzett dokumentum szerint a Dunaferrt egy ukrán kisebbségi érdekcsoport részéről portyázó támadás érte", és a vezetés szerint ez nagy károkat okoz a társaságnak. A levélben leírják, hogy a december 3-ára összehívott közgyűlés határozatképtelen volt, hiszen a 99,63%-os tulajdoni aránnyal rendelkező nagytulajdonos (Steelhold Limited, amelyen keresztül kötődik az ISZD Donbasszhoz, és így az orosz állami fejlesztési bankhoz, A Vnyesekonombankhoz) nem jelent meg, azt azonban nem tudja az általuk megbízott cégvezetés, hogy miért maradtak távol ismét.

A menedzsment azt állítja, hogy a támadás következtében "a Dunaferr pénzügyi helyzete még súlyosabbá vált". Pontos információt azonban - ahogyan korábban sem - ezúttal sem közölt a menedzsment, és nemhogy a 2020-as számokat nem ismeri a közvélemény, de még a 2019-es számokat sem, elfogadott beszámoló hiányában.

A menedzsment állítása szerint a támadó akció miatt megijedtek a hitelezők és többen lenullázták a cég hitelkeretét, a vásárlók nem mernek megrendeléseket leadni, főleg nem hajlandók előleget adni. A cégvezetés (amit egyébként a kisebbségi tulajdonos nem ismer el) úgy folytatja: A dunaferr még a korábban elért 60%-os szinten sem tudja kihasználni kapacitásait, a javuló feltételek ellenére sem.
"Decemberi termelésünket így újabb veszély fenyegeti az alapanyagok hiánya miatt" - ismerik el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: "A képébe vágtam ennek az Obamának"

Marabu Féknyúz: "A képébe vágtam ennek az Obamának"

Audival húzták a tartálykocsit a havas emelkedőn – videó

Audival húzták a tartálykocsit a havas emelkedőn – videó

Szlávik: Lehetséges, hogy a gyerekeket is be kellene oltani koronavírus ellen

Szlávik: Lehetséges, hogy a gyerekeket is be kellene oltani koronavírus ellen