Tetszett a cikk?

A jogállamiság miatti vétóról egyeztetnek.

A kedd délután Varsóba érkezett magyar miniszterelnök annak a kompromisszumnak a véglegesítéséről egyeztet, amellyel el lehetne kerülni az uniós költségvetés megvétózását – írja a 300polityka.pl hírportál. Állítólag folyamatosan tárgyalnak valamilyen megoldásról Merkel német kancellárral.

A Gazeta Wyborczsa szerint a találkozót Orbán Viktor kérte, tárgyalópartnere Jaroslaw Kaczynski miniszterelnök-helyettes, a vezető kormánypárt (Jog és Igazságosság, PiS) elnöke és Materusz Morawiecki miniszterelnök. Ezután – de lehet, hogy már a külföldi vendég nélkül – folytatódik a megbeszélés a két kisebb kormánypárt vezetőjével, a radikális Zbigniew Ziobro igazságügyi miniszterrel (Szolidáris Lengyelország) és a költségvetési vétót ellenző mérsékelt Jaroslaw Gowin miniszterelnök-helyettessel (Megegyezés). Pillanatnyilag ugyanis nagyok az ellentétek a lengyel kormányon belül – Ziobro tegnap is nyilvánosan támadta Gowint –, és a portál forrásai szerint a magyar kormányfő érveit is felhasználva ezeket szeretnék feloldani.

Ugyanakkor az úgynevezett jogállamisági követelmények terén nem látszik a kompromisszum: „Alapkérdésekben nem engedünk” – mondta Morawiecki egy keddi sajtótájékoztatón is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mi van akkor, ha elutasítom a WhatsApp új felhasználási feltételeit?

Mi van akkor, ha elutasítom a WhatsApp új felhasználási feltételeit?

Három sztrájk és egy háromórás tárgyalás után sincs megállapodás a ContiTechnél

Három sztrájk és egy háromórás tárgyalás után sincs megállapodás a ContiTechnél

Kicsi, de nagyon erős: 475 lóerős lett a Volkswagen T-Roc R

Kicsi, de nagyon erős: 475 lóerős lett a Volkswagen T-Roc R