szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Igor Matovičot a sírás kerülgette a rádióinterjúban, mivel szerinte a gazdasági minisztere szándékosan lassítja a gyorstesztek beszerzését.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Parameter.sk beszámolója szerint minimum szokatlan beszélgetés zajlott le csütörtökön egy rádióinterjúban, ami az ország miniszterelnökével, Igor Matovičcsal készült. A politikus közölte, hogy szeretné, ha kormánya gazdasági minisztere, Richard Sulíg karácsonyig lemondana az antigéntesztek beszerzése körül kialakult botrány miatt, majd még tovább ment:

“Sajnálom, hogy egy idióta a gazdasági miniszterünk, aki nem képes megvásárolni a teszteket, hogy életeket, egészségeket menthessünk, és hogy megvédjük a gazdaságot, hogy visszatérhessenek a gyerekek az iskolába, és megnyithassanak az éttermek”

Matovič beismerte, ő is hibázott, majd remegő hangon kezdett el beszélni Sulík hozzáállásáról, és a beszámolók szerint a sírás határán volt. “Mi bizonyítja ezt? Hogy tesz magasról az emberekre, mert neki ők csak számok. Mert spórolunk, ha meghalnak az idős és a beteg emberek. Én már ezt nem tudom elnézni, hányingerem van ettől, és a sírás kerülget. Elnézést, hogy elrontottam a műsorát” - mondta, majd kijelentette, nem nézi ölbe tett kézzel Sulík produkcióját.

"Megváltoztathatja a törvényt, hogy megvásárolhassuk a teszteket két nap alatt, hogy életeket menthessünk, emberi életek ezreit. Ő ehelyett hét hete vásárolja a teszteket, ez normális?” - kérdezte.

Sulík reagált is a minisztrelnök szavaira, szerinte Szlovákiának nagyobb baja is van most annál, mint hogy Matovič érzelmi állapotát kezelje, a jogszabályokat pedig azért nem fogja megváltoztatni valaki kérésére, mert ez egy jogállam, az gazdaságügyi minisztérium pedig ezért nem készítette még elő a közbeszerzési törvény módosítását, ahogy azt a kormányfő kérte korábban. Sulík azóta törölte bejegyzését.

Szlovákiában a tulajdonképpen az országos tesztelés első köre óta kormányválság van, valószínűleg ez a nyilatkozat sem hozza közelebb a miniszterelnököt a gazdasági miniszteréhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bíróságra ért a Klubrádió Médiatanács ellen indított keresete

Bíróságra ért a Klubrádió Médiatanács ellen indított keresete

Nádas Péter is aláírta azt a Putyinnak szóló levelet, amelyben hírességek követelnek Navalnijnak orvosi kezelést

Nádas Péter is aláírta azt a Putyinnak szóló levelet, amelyben hírességek követelnek Navalnijnak orvosi kezelést

Az állat mindig riasztó sikolyt hallat, csak az ember kiált örömében

Az állat mindig riasztó sikolyt hallat, csak az ember kiált örömében