szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A világ bitcoinjának ötöde lapulhat örökre hozzáférhetetlen e-pénztárcákban.

Egy elfelejtett jelszó miatt bukhat nagyjából 240 millió dollárnyi, azaz több mint 70 milliárd forintot érő bitcoint egy programozó – írja a The Guardian. Stefan Thomas tíz évvel ezelőtt készített egy magyarázó videót arról, miként működik a kriptovaluta, jutalmul pedig kapott érte 7002 bitcoint. A valutát – aminek értéke akkoriban 2-6 dollár körül mozgott – Thomas az e-pénztárcájában hagyta, majd elfeledkezett róla.

Újabban viszont egyre állítja fel a rekordokat a bitcoin értéke. Az év elején közel 34 ezer dollárt ért a kriptovaluta, múlt héten pedig egy ideig már 40 ezer dollár volt az árfolyama.

Csakhogy Thomas elfelejtette a jelszavát, így nem tud hozzáférni a pénzhez. 10 lehetősége van a találgatásra, ebből pedig már nyolcat felhasznált. Még két hibás tipp után örökre kizárja magát az e-pénztárcából.

Nem Thomas az egyetlen, aki hasonlóan járt. A The Guardian idézi a Chainalysis elemzőinek becslését, ami szerint a világ 18,5 millió bitcoinjának nagyjából 20 százaléka lehet beragadva hozzáférhetetlen pénztárcákba.

(Via 444.hu)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Györfi András hvg360

Aminek jót tett a koronavírus: történelmi csúcson a bitcoin

2017-ben még csupán megközelítette, most viszont már át is lépte a 20 000 dolláros értéket a bitcoin. Ezúttal viszont nem csak meggondolatlan kisbefektetők nyúltak a kriptopénzhez, mint három éve, hanem az évtizedes rutinnal rendelkező profik, és a nagyvállalatok vásárlásai hajtják az árfolyamot.

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

Pécsi virológusok: Olyanoknál azonosították a koronavírus brit mutációját, akik nem utaztak

Pécsi virológusok: Olyanoknál azonosították a koronavírus brit mutációját, akik nem utaztak

A kapus félelme szabadrúgásnál: nem mindig kell sorfal

A kapus félelme szabadrúgásnál: nem mindig kell sorfal