szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eddig 550 ezer adag kínai vakcina érkezett Magyarországra, a jövő hónapban jöhet a következő szállítmány.

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik Magyarországra márciusban – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebookon, miután telefonon tárgyalt Wang Wentao kínai kereskedelmi miniszterrel.

Első körben 550 ezer adag Sinopharm vakcina érkezett az országba. Ezen a héten még 52 ezer ember beoltására elegendő Pfizer-vakcina és 41 750 adag AstraZeneca oltóanyag is érkezett. Ezek összesen 368 ezer ember oltását teszik lehetővé. Az operatív törzs számításai szerint a következő héten 800 ezerre nőhet a beoltottak száma.

Összesen 5 millió adagot vásárolunk a kínai oltóanyagból, ami 2,5 millió embernek elegendő. A Sinopharm az első olyan vakcina itthon, amely azon az alapon kapta meg a Gyógyszerészeti Intézet engedélyét, hogy világszerte már több millió embert oltottak be vele. A hatásosságát 95 százalékosra teszik.

"Nincs az a kínai vakcina, ami nagyobb rizikót jelentene, mint a vírus okozta betegség"

Erős az ellenérzés a kínai Sinopharm vakcinával szemben, amellyel a héten oltanak be több mint 200 ezer embert Magyarországon. Nincsenek például arra vonatkozó tömeges eredmények, hogy a 60 évesnél idősebbeknél mennyire hatásos, itthon mégis őket oltják vele. Mennyire biztonságos ez így számukra? Hogyan viselkedjen az, akit már beoltottak?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit hvg360

"Nincs az a kínai vakcina, ami nagyobb rizikót jelentene, mint a vírus okozta betegség"

Erős az ellenérzés a kínai Sinopharm vakcinával szemben, amellyel a héten oltanak be több mint 200 ezer embert Magyarországon. Nincsenek például arra vonatkozó tömeges eredmények, hogy a 60 évesnél idősebbeknél mennyire hatásos, itthon mégis őket oltják vele. Mennyire biztonságos ez így számukra? Hogyan viselkedjen az, akit már beoltottak? Mennyire hiányzik az OGYÉI vizsgálat, illetve mire elég az NNK-é? Erről kérdeztük Falus András Széchenyi-díjas immunológust, egyetemi tanárt, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját.

Kínában a kis Mercedesnek is van elnöki változata

Kínában a kis Mercedesnek is van elnöki változata

Szombatig van elegendő oxigén az 53 emberrel elsüllyedt indonéz tengeralattjárón

Szombatig van elegendő oxigén az 53 emberrel elsüllyedt indonéz tengeralattjárón

Gödöllői bútoráruház parkolójában csaptak le a rendőrök a drogkereskedőre – videó

Gödöllői bútoráruház parkolójában csaptak le a rendőrök a drogkereskedőre – videó