szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A lap rejtett kamerás felvételeket készített kaszinókban, ahol zsúfoltságot és maszkot rosszul viselő vendégeket talált.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Budapesti kaszinóba látogatott el nemrég a Telex munkatársa, aki olyan hangulatot tapasztalt odabenn, mintha nem is lenne járvány. A lap szerint 80–120 vendég tartózkodott nagyjából 150 négyzetméteren, akikre senki sem szólt rá, ha az orruk alá csúszott a maszkjuk, vagy az álluk alá tűrve viselték. A lap egy belső felvételt is bemutatott az ott talált állapotokról.

A cikk szerint a kaszinóba egy 30 év körüli férfit maszk nélkül is beengedtek.

Míg az éttermek, állatkertek vagy a szórakozóhelyek zárva vannak a járványügyi korlátozások miatt, addig a kaszinók nyitva tarthatnak, mert nem minősülnek vendéglátóipari egységnek – emlékeztettek a cikkben, megjegyezve: csak úgy lehetnek nyitva, ha betartják a járványügyi védelmi intézkedéseket.

A Telex megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudja, tavaly szeptember óta hányszor ellenőrizték a járványügyi védelmi intézkedések betartását a kaszinókban. A hatóság azt közölte: erről nem vezet statisztikát. Hozzátették viszont, hogy „folyamatosan ellenőrzik a védelmi intézkedések betartását, és jogsértő cselekmény észlelése esetén megteszik a szükséges intézkedéseket”.

A Blikk is készített helyszíni riportot egy kaszinóban nemrég. Az újságíró beszámolója szerint a szükséges védőtávolságot sem lehetett betartani a helyen, annyian voltak.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Találtak egy természetes anyagot a kutatók, ami javíthatja az egerek emlékezőképességét

Találtak egy természetes anyagot a kutatók, ami javíthatja az egerek emlékezőképességét

Megkapta Majka is az oltást, maga Merkely Béla oltotta be

Megkapta Majka is az oltást, maga Merkely Béla oltotta be

Ötödházzal vállal München Eb-rendezést

Ötödházzal vállal München Eb-rendezést